Måndag kväll

Hej igen, det var några dagar sedan jag bloggade, alla dagar har man inte något att blogga om, " det är tomt ". Men ikväll kommer det i alla fall några ord. Tommy och jag hämtade en pall pellet vid verkstan och körde hit och slängde in och fort gick det må ni tro, stod i källaren och plockade ordning och hann knappt med när Helen och Siv slängde ner säckarna,   Tommy stod på kärran och lät langen gå. Vi åkte sedan och hämtade en till pall och slängde in i deras källare.
 
Tippset, ja det är ett kapitel för sig. Trodde väl att det skulle ge lite vinst någon gång, men ack nej inte ens ett frispel på keno, trist. 




Så såg det ut för några veckor sedan, strålande sol och kallt, idag ser det mycket annorlunda ut mindre snö, minre kallt.



Idag ser vi mycket mer av våran Pia. På bilden syntes hon nästan inte bland snövallarna. Idag är det blött, isigt och halt.


Men nu blir det god natt

Christer ( morfar )

20 mars

Tänk ändå, för några dagar sedan var " sörlänningarna " så stolta över sina påskliljor som nått över markytan, Det är inte bara därnera som dom tittat upp, det gör dom även här i rabatten utanför huset. ( bild kommer senare ).
Igår, torsdag, var jag in till stan, hämtade Siv och så passade vi på att  handla lite också. Måste säga att handla på Willys i Norslund är inte så dumt, man får faktiskt mer för pengarna där än exempel på City Gross. Visst får man väl kolla  en del priser men exempelvis 3;:- Kg för äpplen. Däremot är köttdisken under all kritik, där ligger City Gross långt före.

Men nog om detta. Igår kom också tjejerna hem från Sälen, båda två med armar och ben i behåll. Eftersom Helen var hundvakt åt oss  så MÅSTE vi naturligtvis upp och hämta Pia och samtidigt träffa dom alla fyra ungarna, Sara, Emma, Tindra och Kristian, naturligtvis även de andra inom familjen.

Nu var det dethär med bilder. Helt klart är det att även vi har fått s k vårkänslor när man tittar i rabatten på framsidan mot vägen för där kommer påskliljorna upp som ni ser på bilden.Denna bild är tagen igår ( torsdag ).



Men med den myckna snön är det nog svårt att se dom från vägen.



Morfar






















18 mars/kväll

Så har det gått en dag igen, det är i och för sig skönt ,förhoppningsvis mot varmare dagar. Men solen och mildväder tar bra på snön, naturligtvis hjälper blåsten till . För övrigt har dagen varit lugn har inte gjort så mycket mer än beställt en plåt av Tommy som han har hämtat från Borlänge. Den ska sitta på dörren ut från pannrummet. Det ska finnas en sådan enl. brandskyddet.

I morgon kommer Pias storasyster och blir hos oss på förmiddagen. Pia följer med dom hem när Molly hämtas. Då blir dom hundvakt. Jag ska åka in till stan på ett styrelsemöte med Scaniaseniorerna sen ska Siv och jag handla för några veckor.Nu vet jag inte vad jag ska skriva mer ikväll. Vi ska naturligtvis se vad jag kan hitta i bildväg.



Som ni ser är det inte bara husse som får pussar av Pia........



Här ligger Tindra och tittar då hon var själv med mormor o morfar .

Nä, nu blir det god natt på er alla med en liten ros.

                

Morfar


16 mars

Nu har man vaknat upp efter , enligt mig , lördagens stjärnsmäll. Ytterligare en gång lär vi väl få abbonera på en plats bland dom sista när melodifestivalen kör i gång i Ryssland, men det är ju svenska folket som har röstat, enligt mitt tycke " helt idiotiskt ". En fördel med den här låten är väl att den kom före " snälla snälla " vilket var det mest hemka jag hört i melodifestivalens historia. Nog nu om denna hemska tillställning.

Nu har Sara och Emma åkt till Sälen med farmor, farfar och dom andra. Hoppas dom får både skönt och kul och så får vi önska dom välkommen hem så småningom, förhoppningsvis hela ben och armar.

Nu vet jag inte vad jag skall skriva om mer så jag får försöka hitta någon bild istället.



Så här  skönt har Pia och Molly tillsammans på Tindras täcke på köksgolvet .



Se så jag funderar.






14 mars

Milt och skönt ute, tack o lov. Så här kan det fortsätta tills all denna snö är borta. I och för sig kan det naturligtvis vänta tills efter skidspelen i Falun, sedan kan det dra igång. Sport i dag igen, jo då, utföråkning i Åre sedan 5 milen på skidor i Lillehammer där tyvärr Södergren fick gå av troligen p g a  ryggont. Men Daniel Rickardsson gjorde bra ifrån sig och tog sig in bland dom 10 bästa. Ikväll blir det hockey i SM slutspelet.

Nog nu om sport. Var upp till familjen Holm o Bergqvist i går kväll och fikade efter sedan vi kommit från stan och träffade "hela högen". Lilla gumman Tindra hade vänt på sig igår för första gången och Helen hade sådan tur att hon hann och filma henne. Lilla Tindra gör skäl för namnet och tindrar för fulla muggar. OCH hon har ett underbart leende  som hon fyrar av titt som tätt. Jag måste säga att det är tra underbara barnbarn vi har där uppe.

Så var det någon bild också, men vad!!!!!!!!!



Nog har vi väl också en riktig goding här hemma också , så säg.



Mums, eller hur ?

12 mars

Oj, vilket abrupt uppvaknande i morse,  - 15 grader, vilket inte har varit vanligt den sista veckan. Hade en rätt vanlig dag igår gjorde i ordnking två packar häften med frimärken efter måndagens årsmöte samt räknade ut har mycket vi hade sålt ur dem, skall försöka skicka dem idag eller i morgon.

Idag har jag inte gjort så mycket sedan jag vaklnade 22 minuter över 7 p g a av vår envetna Pia som ger sig attan på att få mig vaken och upp ur sängen vilket hon också lyckas med. Men nu är det överstökat . Nu har vi tittat på utföråkning på TV och väntar på nästa, damernas super G. Ikväll tror jag att vi skall åka upp till Bergqvist - Holm och ta en fika och kela lite med lilla Tindra, naturligtvis även med Sara, Emma och Molly. Vi ses ikväll.

Så var det dagens vinterbild som visar våran tuja på baksidan vilket också visar all denna snömängd som finna på gräsmattan.




Så här känner jag mig i kväll uppe i Övertänger ha ha ha!!!!!!

Hejdå för denna gång

Christer ( morfar )

11 mars

Åter en snöig dag när man vaknade upp i morse, nu får det väl ändå ta slut med dessa dumheter med några centimeter nästan varje dag. Har försökt att kapa kanterna vid garageutfarten, men jag gav upp de var alldeles för hårda. När man blickar tillbaka på förra vintern så hade vi lite snö vid jul och årsskiftetmen det försvann så sakteliga och på gräsmattan på baksidan blev enormt hal, knappt så man tordes släppa ut Pia , men var rädd att hon skulle bryta benen. Köldmässigt hade vi heller inte så kallt som vi haft denna vinter, förra var det bara någon vecka och något dygn då och då. 

Men nu till dagens begivenheter, Pia och jag gick ut för att  ( som vanligt ) skotta lite snö men hade ingen skyffel på framsidan, men Pia blev lycklig för på vägen kom hennes älskling Ludde med medhängande matte och så var cirkusen i gång på Pias skottade vägar på framsidan,  dessa räckte inte till så även snövallarna blev anfallna men roligt hade dom.

Så var det dagens vinterbild som visar hur skogen såg ut för några veckor sedan. Nog är det maffigt, eller hur ?





Nog är väl detta en riktig " goding " så säg!!!!!!!!

Christer

10 mars


Jag stal din fina bild , men tack för alla 30 åren.ÄLSKAR dig än, både jag och



våran PIA.


Christer

9 mars

Efter gårdagens snöfall så  kom vi upp till hyfsat väder med mycket sol och  + 10 på framsidan och tung snö från inatt, Siv var ute och skottade på förmiddagen.
Ska åka in till Falun på eftermiddagen och köpa in skrivare till Scaniaseniprerna som skall sitta i vår klubblokal på Hyttgatan. Senare ikväll har vi årsmötei Falu frim klubb.
Just nu är Siv, Helen, Tindra, Pia och Molly ute och går så jag får spendera tiden som jag vill hi hi hi , dom sagt just nu i alla fall. Ja , nu vet jag inte vad jag ska skriva mer så det lär väl bli någon bild nu också. Har inte många vinterbilder kvar , men någon finns det väl.



Nog är det väl fint. Järnställningen som ni ser på bilden är våran pergola.



Har ni sett ! här ligger alla tre av mina små hjärtan. Inte många som 3 hjärtan , vilket är tur eftersom mitt inte är 100..

Christer ( morfar )

8 mars

Ja, nu är det som vanligt igen ,vädermässigt. Endera är det svinkallt eller så är det full snöstorm.Har varit ute och skottat i kväll det var minst 1 dm att skotta bort. Sedan kom Tommy och tog bort kärran. Jag borde väl gå ut och skotta bort det som var runt lärran också men det orkar jag inte nu.
Vi var tidigare upp till Övertänger , vi hade blivit bjudna på middag. Tack för den portersteken den var underbart god.

Sedan var det det här med melodifestivalen, jag förstår och begriper inte hur det svenska folket röstar. Hur i h-e
kan dom rösta fram låten SNÄLLA som enligt min mening är bland det absolut sämsta jag någonsin har hört , sedan melodifestivalen började, kommer den till Ryssland är det lika bra att stänga igen detta. En annan sak , vad är det för sorts människor som väljer ut dessa låtar, det skulle vara roligt att veta vilka dom ratat. Men nu är det som det är, tyvärr.



Här står våran lilla gumma Pia i den myckan snön.

Det får räcka för denna gången och tack igen HGelen o Tommy för den goda middagen.



God natt

Christer

7 mars

Ja, så har ytterligare en ny dag vardat med mild väderlek, skönt. Tittade på damernas slalom på för middagen  och för svenska tjejerna gick det bra för dom flesta i första åket. Sedan gjorde sprinttjejerna bra lopp i Turin innan det var dags för killarna att köra störtlopp i Norge, där Hans Olsson gjorde bra ifrån sig.
Slalomtjejerna gjorde också bra ifrån si i andra åket där Hansdotter tog andra platsen.
I går hade vi Tindra med familj på besök. Dom hade varit i Falun och handlat  b l a en BUMBO en stol för små bebisar och den var ju rolig ett tag tyckte Tindra, men hon är väl kanske lite för liten för den ännu.
I kväll är det dags för Melodifestivalen och andra chansen i Norrköping. Då får vi se hur dumt svenska folket  röstar i denna omgång.

  

Se så vackre våra hundar är, Molly längst upp och under Pia.



Här sitter våran lilla Tindra och TRONAR i sin nya stol. Vilken goding va?



Detta är våran baksida med all snö so var för några veckor sedan. I dag har en del av snön på verandataket ramlat av så  trappen är helt borta av nedfallen snö.

Nog nu för denna gång 

6 mars

I morse vaknade jag av en ostyrig hund som gav sig attan på att jag skulle gå upp, lyckades hålla mig kvar i sängen till klockan var strax efter sju, vilket var skönt.
Varmt och skönt forftfarande när Pia och jag var ut i morse, för ut skulle hon fastän hon varit ute med matte bar en halvtimme tidigare. På förmiddagen  så fick vi främmande av Pias storasyster Molly, också en gudabenådad tjej.
Så nu är jag hundvakt åt henne medan husse o matte och visar uppliolla Tindra för barnmorskan och så skulle dom handla.  Skulle byta färgpatroner i fotoskrivaren men det gick inte , jag fick i dom men någon färg kom det inte.
Det visade sig att dom skickat fel patroner, så dom skickar upp nya som förhoppningsvis ska passa.

Vinterbilder har jag några stycken till så här kommer ytterligare en sådan.



Så här ser det ut på vintern



Så här goa var mina stora troll Emma o Sara i husvagnen för ett antal år sedan,mmmmmmm


Christer

5 mars

Nu har det mörknat ute och nu som först har jag fått tid med bloggen, men Ok inte gör det något. Sara har sett Helens blogg och dret må jag säga att det du skrev går inte av för hackor, där svävade no Helen ända upp i himlen i varje fall till Svartnäs hi hi. Nog om detta.
Har varit med Tommy och hämtat pellets idag, en pall. Nu är i alla fall kärran tomeftersom mormor och jag har haft ner den i hobbyrummet. Nu kan vi elda ett tag igen.
Måste säga att när det blev mildare så sjönk pelletsförbrningen också, och det är skönt.



Här morfar får du en kram, tror jag att hon säger ha  ha, det lilla trollet Tindra

Så var det dagens vinterbild som ser ut så här, min andra lill troll Pia.





Här är Emma och Sara, som ocksä är mina stora trollungar.

Christer


4 mars

Äntligen får man vakna upp till lite mildare väder med plussgrader på termometern, skönt. Måste säga tack  till Tommy för hans jobb med utsugsröret på köksfläkten.
Idag sov både Pia och jag till c:a kl 07,40, så Pia var tydligen trött även hon. Det var riktigt skönt att gå ut med Pia efter att vi vaknat, det var riktigt varmt och skönt ute men som vanligt flög några snöflingor runt i luften, men man såg takdroppet
i full gång.

                                                           

Dagens bild är  från de små stugor som ligger grannar med oss. Tänk, när såg man ett snöhäng som detta sist, det måste vara många år sedan.

Nä nu får det vara bra för idag.

Christer

3:e mars

En sen blogg idag,har inte haft tid tidigare, men det får väl gå ändå. Har varit hundvakt till Molly några timmar och sedan så satte Tommy upp nytt utsug till våran fläkt varefter vi åt.
Vädret har varit milt under dagen och på förmiddagen skottade jag snö från trappen och ut , även garageuppfarten, men den tog jag med min elektriska snöslunga. Det var lite jobbigt för den då snön började bli kram. Nu är klockan kvart över
sju, när Tommy, Helen och lilla Tindra åkte hade det börjat regna.



Detta är vår lilla hund Pia. En riktig goding eller hur.

Nej nu blir det att säga

GOD NATT

Christer

2:a mars

Hej igen, åter en ny dag och mycket varmare (tack och lov ), men nästan som vanligt, lite snöfall men ändock
inte så häftigt.

Nu har dyningarna lagt sig efter söndagens HÅRDA  TV tittande med sport. En större motgång hade jag senare på kvällen då mitt favoritlag Barcelona förlorade mot Atletico Madrid. FY.
Har en massa skräp i källaren som Tommy och jag ska köra till tippen i Falun idag, även Tommys skräp
naturligtvis.
Nu kom också mina två bråkstakar in , Pia och Siv, som har varit ute och gått en sväng runt kvarteret.

Ja, så var det dagens vinterbild, för nog får man säga att de bilder man tar under en sådsan här vinter är
mycket vackra



                                                       .

1:a mars

Jaha, nu har Daniel Tynell tagit sin tredje seger i Vasaloppet, MYCKET BRA GJORT, vilket också gäller för 
Oskar Svärd som tog andra platsen.
Efter en riktigt kall natt - 19 så har kylan lagt sig en del och det har blivit riktigt skönt ute, men det är inte så trevligt
med så kalla nätter.
Idag har, och blir det mycket TV-tittande med både Vasalopp, alpint och just nu VM:s 5 mil som tyvärr inte innehåller
Anders Södergren. Vi får väl se vad den har i sitt sköte så småningom.
Tipset gick inte heller så bra av det som jag rättat, det blir nya tag nästa vecka då kanske det slår till med full
kraft. 
 
Idag är det dags att visa upp vår lilla hund Pia, en dansk-svensk gårdshund, god och glad , men mycket 
vaktig och tror att hennes revir går från vårat tvärs över vägen till nästa husgavel. Det får vi ta.
Nej nu är det VM 5-milen på TV som gäller.

Ha en bra dag

                                                         

RSS 2.0