23 april


  
                                                               




G R A T T I S      S A R A   på din 18 - årsdag.

Presenter på lördag " gumman ".




 MORFAR









21 april

Idag vaknade man av att det var kallt på morgonen - 2.5 grader när jag kom upp, men nu ¨på förmiddagen är det lite varmare och det börjar likna en hyfsad skön vårdag. Åker till Falun ikväll på frimärksklubbens styrelsemöte hos Ulla Jansson. Jag fick inte mina frimärken sålda på Tradera, men i efterskott fick jag mail från en man som var intresserad och ville ha några fler bilder på samlingen. Dom ska jag skicka till honom nu på morgonen. Hade Helen , Tindra och Molly här i går eftermiddag och vi satt på baksidan så alla fick vara ute i det varma o sköna vädret. Pia och Molly kan jag tänka mig tyckte säkert om att va ute, för dom rasade runt på gräsmattan,lekte eller vilade sig lite ibland. Tindra sov också en stund ute på gården medan vi fikde och njöt i solen.

Nog om detta, i dag kommer det b l a lite bilder från igår som Helen tog med sin kamera.

                                  
Här är Pia mitt i språnget......                                    Och här vilar hon sig. 



Här har morfar lilla Molly i famnen , mums .



Christer      ( morfar )


20 april

HÅ HÅ JAJA, en ny vecka igen, men idag vaknade man i alla fall upp till sol och lite värme och det är skönt. Tittade på TV hur vädret kommer att bli under resten av veckan och det såg mycket lovande ut i slutet av veckan med sol och värme om det nu slår in, vilket vi får hoppas.
I går var vi upp till Helen och Tommy med familj och blev bjudna på middag, det var roligt ochn gott , så tack så mycket.
Innan dess såg vi på hockey Sverige - Ryssland som var en hyfsad tillställning i en period , mittenperioden, annars var matchen mediåker. Hoppas att våra NHL proffs tar sitt förnuft tillfånga och kommer för att hjälpa sitt land. d v s om dom inte har skador eller liknande. VM bärjar den 24 april, tror jag.

Tänk nu har jag inte fler bilder på vintern längre och det är väl skönt så nu får jag hitta några andra istället.

                            
Se, så söt jag är när jag ligger                           Här behövs bara sägas två ord.
på golvet.                                                                 TVÅ STJÄRNOR!!!!!!!!!!!!!!



Här leker mormor, Pia och Molly
med bollen i sol och vårvärmen



14 april

Ja, nu kommer det en sådan här gråmulen dag igen och ingen riktig vårvärme. Men kan ni tänka er i morse fick jag sova ifred för Piagumman. När Siv hade gått så klättrade hon upp bakom mitt huvud och somnade sådär en kvart, sen hoppade hon ned från sängen och ut i köketm och satte sig på bordet, där satt hon till klockan var runt kvart i åtta och då var det färdigt igen med hopp studs och allt annat hon kommer på. Klockan fem i åtta åt jag frukost. Annars har dagen varit lugn, har inte mått något bra idag, verkar vara en förkylning på g. Har haft feber och ont i huvud och i kroppen, men jagb ytror det håller på och släpper lite grann, klockan är nu 15.18.

Några bilder hinner jag väl med också.

                          

Snön bara smälter undan, bra.                        Pionerna växer nästan så det knakar.

                         

Även här smälter det undan bra.                     Så här skönt var det i söndagsförmiddag.

Nä nu ska jag laga mat till stora gumman kommer hem.


Christer     ( morfar ) 

12 april

Hej o hopp i vårsolen, nu kan man inte klaga specilellt mycket på våren det är såhär det ska va på våren, varma dagar och lite kalla nätter. Men nu när jag skriver detta har mormor , Pia och jag suttit ute på framsidan , fikat och har haft det skönt i solen c:a 21 grader i solen. Pia tycker det är jätteskön OCH så dukltig hon är inte ett skäll på grannbarnen fast än dom leker upp i sin sandlåda eller åker cykel ute på vägen. Hon skälde inte ens på en gammal farbror och tant som kom med varsin rullator vid ålderdomshemmet, starkt gjort.
TACK , Helen och Tommy för en ubderbar påsklunch och trevlig samvaro i går eftermiddag, lunch inne och kaffe ute tillsammans med farmor och farfar som dök upp när vi skulle fika. Farmor hade med sig påskpresenter till Tindra ett ånglok en vacker mössa och en fin tröja, det var roligt.

Jaha, så var det lite bilder igen då.

              

Se så fin Tindra blev i sin nya         SKÖNT, tycker Pia ute i vårvärmen.
mössa och tröja.

            

Så här såg det ut igår.                      Så här ser det ut idag.

Slut me bilder för dagen, vi hörs i morgon.



Christer     ( morfar )


10 april

Har det inte varit en underbar morgon och dag igen, lite mulet i morse vid sju tidan då vårat  " morgonmonster " inte
kunde hålla sig i styr, men skit samma hon är gullig i alla fall våran Pia. Solen har lyst hela förmiddagen och termometern har krypit upp mot 20 grader i gasset. Vi passade på att ta en fika i solen på baksifdan och det var
underbart , tror vi njöt alla tre.
Nu skall jag gå in och titta på damhockey från deras VM i Finland . Sverige spel avgörande match mot Ryssland om tredje pris, bronset.


Vårvindar friska skall vi väl se på kommande bilder också.

             

Här sitter min Siv och njuter                      Här ligger våran älskling  brefvid
tillsammans med Pia, SKÖNT                  matte och njuter.





GLAD PÅSK PÅ ER ALLA SOM LÄSER DENNA BLOGG.


Christer  ( morfar

9 mars

Så var det dagen efter och jag tror att många Karlstadsbor är tunga i huvudet idag , det har dom rätt att vara, tänk ändå det blev SM GUUUUULD, tack i himmlen för det. Andra som inte var tunga i huvudet idag är väl HV 71 fansen. Men jag njöt av att se dom stå där sorgsna och bedrövade.Men nu är det över för denna säsong och nästa är det flera som mäste lägga av , Jörgen Jönsson, Thomas Rhodin, Norström  m fl. Så det blir för FBK att se till att få ytterligare några bra spelare.

Kommer naturligtvis inte att komma över en sådan bild som i går , men det finns några andra ex. vårbilder.


                     

Se så det töar på baksidan                             På framsidan växer det för fullt
och Siv som tittar  på.                                        av påskliljor och tulpaner.

Nu väntar jag , Siv och Pia på att det ska ta slut på snön på baksidan snart.

Christer ( mo

Sm GULD


SM GULD SM GULD SM GULDDDDDDDDDDDDD





6:e mars

Ja, våren fortsätter sitt intrång med värme och sol,skönt. Ja så tog då Färjestad sin andra seger till SM-guld, leder nu sammanlagt med 2 -1 över HV 71, dä du Helen. Ikvällska jag på vårens sista möte i frimärksklubben och i morgon är det i Borlänge även det sista mötet för våren. Åker till Borlänge under morgondagen för att diskutera frimärkets dag i höst.

Så var det lite bilder också. Vi börjar väl med vårbilderna.

                         

Så här såg det ut för några                Så här ser det ut idag.
veckor sedan.


                   

Här går Pia vid buskarna                  Här blir Tind
första gången.


5 mars

Nu är Tindra döpt. Oj volken skön unge hon var i kyrkan höll sig still i gudfar Jonas armar,satt där som en liten prinsessa med gudmor Anneli , mor och far och de två andra prinsessorna Emma och Sara. Dopet gick väldigt bra med den riktigt bra med den kvinnliga prästen Katarina Hellgren som tog Tindra  som inte sa ett knyst. Underbar sång med Malin förgylde tillställningen. Men andra ord, allt gick bra.

                               
Här står hela härligheten          Här har Tindra precis blivit döpt, oj vad snäll hon var

                            
Här öppnas presenter             Gästerna vid ett rikligt  kaffebordet
må man säga                                      

Våren får komma i nästa blogg, nog för den här gången och Helen o Tommy tack för Tindra ,Sara o Emma och för ett underbart dop med allt vad det innebar.



Christer ( morfar )


1 april

Återigen en ny dag med värme sol och 12 grader i solen på framsidan. Å så det tar på snön sedan,tror det tog 5 cm under gårdagen, det är inte illa. Kollade på Sverioges match mot Schweitz igår kväll. Det var en hyfsad match som gick till förlängning och straffar, och vilken straff vi fick se av Omark, nästan lika fin som Peter Forsbergs straff i OS i Norge. Det är kul när unga killar får komma in och göra sådana fin grejer i en landskamp, kul. Hade en del problem med  pelletsbrännaren i går men det ordnade sig och nu brinner den för fullt. Har ställt ner till 2:an idag, få se om det gör något på pelletsförbrukningen.

Ja så var det här med snösmältningen igen. Var ute med Pia på gården idag på fm och tog några bilder på situationen idag där kan man se hur snön har smält under någon vecka.Här är några nytagna bilder från idag          
                                    

Se så snön har smält på framsidan av huset , unerbart.




Nog måste jag väl ta med någon bild av mina två små " gullisar ". Pia MÅSTE bara ge Tindra en liten puss.


Nä, nog för idag!!!!!!!!!!!


Christer ( morfar )























RSS 2.0